Tårta till en 18-årig princessa

Här är min första våningstårta och första gången jag använder sugarpaste.

Den innehåller
Sockerkaksbotten
Chokladbotten
Hallonmousse
Mjölkchokladmousse
Vit choklad mousse
Sugarpaste

Chokladmousse
600 g mjölkchoklad
9 dl vispgrädde
Hacka chokladen, värm grädden (inte koka) och häll över chokladen. Rör tills allt smält. Ställ i kylen minst 6 timmar, vispa sedan en fluffig ganache.

Vit chokladmousse
300 g vit choklad
6 dl vispgrädde
Gör som ovan.

Hallonmousse
500 g hallon
8 gelatinblad
8 dl vaniljyoughurt
3 dl florsocker
4 dl vispgrädde
Passera hallonen genom en sil så att så många kärnor som möjligt tas bort. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Rör ner youghurten o hallonen och sikta sedan ner florsockret. Värm 1 dl av hallonsmeten i en kastrull och låt gelatinet smälta ner i den varma hallonröran, låt svalna något och rör sedan ner i övriga hallonblandningen. Vispa grädden till ett fast skum och rör sedan ner hallongblandningen i grädden.

2 thoughts on “Tårta till en 18-årig princessa

  1. Petra!
    Underbar sida , med härliga bilder!! Kan du gulliga berätta hur du byggde våningstårtan, la du sp på alla bottnar och byggde sedan våningar därpå?
    Hälsningar
    Gela

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *