Rimbobullar

20140215-203248.jpgInget slår mormors platta bullar men Rimbobullar är gaaaalet gott.

Det här behöver du
50 gram färsk jäst
4 dl kall mjölk
400 gram mjukt smör
6 msk strösocker
4 tsk vaniljsocker
ca 12 dl vetemjöl

Fyllning
100 gram mjukt smör
1 msk vaniljsocker
2,5 msk strösocker

Ägg till pensling

Glasyr bestående av 1 dl florsocker och 1 msk kallt vatten

Gör så här

Blanda ihop fyllningen.

Smula degen i bunke och tillsätt mjölken, rör så att jästen löser sig. Tillsätt socker, vaniljsocker och det mjuka smöret och rör om. Arbeta ner mjölet, gärna med maskin, till en jämn deg. Ta upp på mjölat bakbord och dela i fyra delar. Kavla ut ena biten till en bit som är ca 30×30 cm. Dela i 10 st lika stora kvadrater. Lägg en klick fyllning i mitten av varje degbit och vik in hörnen, ett och ett så att du får som en liten ”blomma”. Upprepa med andra biten. Lägg bullarna i formar och ställ på plåt. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i ca 6-8 minuter. Låt svalna. Blanda ihop glasyren och ringla över bullarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>