Momors julbröd

bild-61 kopia 2Det här brödet har hängt med så länge alla kan minnas i familjen. Mormor börjar bli för gammal så numera är det jag som bakar det. Härligt med traditioner! Receptet är, enligt gammal tradition, av karaktären att man höftar….

Det här behöver du
1 liter mjölk
1 hg margarin (drygt)
1/2 dl socker (lite drygt)
Salt
1 hg jäst
Fänkål, ska stötas lite
Mjöl

Gör så här på ett ungefär
Smält smör och värm mjölken. Smula jästen i en bunke, häll över mjölken och rör. Tillsätt salt, socker, fänkål och mjöl tills du får en bra ganska lös deg. Låt degen jäsa, kavla ut kakor stora som plåten, ganska tunna. Jäs igen, nagga och grädda cirka 15 minuter på 200 grader i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna och skär i lagom stora mackor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *