Mjölkchokladtryffel med kokos

De här fick jag lära mig när jag gick en pralinkurs för några år sedan och de håller som en av många favoriter än idag.

Ingredienser
200 g mjölkchoklad
0,75 dl kokosmjölk
1 tsk honung
25 g rumsvarmt smör
150 g mjölchoklad till doppning
Rostade och hackade hasselnötter och kokosflingor till rullning

Gör så här
Hacka mjölkchokladen fint. Koka upp kokosmjölken och honungen i en kastrull. Slå den heta vätskan över chokladen och rör tills det är en slät smet. Klicka i smöret och rör tills det smält. Jag brukar behöva värma bunken lite i micron för att allt ska smälta ihop. Häll smeten i en form och låt stelna i kylskåp.

Hacka hasselnötterna. Rosta hacket och kokosen i en stekpanna tills det fått fin färg och häll sen upp på en tallrik. Hacka och smält chokladen.

Rulla små kulor eller använd ett kuljärn. Det är inte så viktigt att de är helt runda och fina, de blir ändå taggiga av hacket. Doppa kulorna i den smälta chokladen och rulla dem direkt i nöt och kokoshacket. Låt dem stelna i kylen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *