Mjölkchokladtårta med varma hallon

Ingredienser
Botten
400 gr mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
1 apelsin
Fyllning
5 dl vispgrädde
300 gr mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering
Hallon
Hyvlad mörk choklad
Varm hallonsås
500 gr hallon
2 msk florsocker

Gör så här
Riv mandelmassa, rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Sätt smeten i en form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna. Vispa grädden och smält chokladen. Rör ner en äggula i taget i chokladen OBS!! Ha rumsvarma ägg och inte för varm choklad. Blanda i hälften av grädden i chokladen. Vänd sedan ner resten. Häll smeten över kakan. Täck över och frys minst fyra timmar. Låt kakan stå framme minst 30 minuter innan servering. Garnera med hallon och riven choklad. Värm hallonen i en kastrull och rör i florsockret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *