Marsmallowsfondant – MMF

Det här receptet har jag hittat hos Bagerskan och det är riktigt bra. Det här receptet räcker till omkring 1 kg MMF vilket räcker till att täcka två normalstora tårtor, man brukar räkna 500 gr till en tårta.

Ingredienser
5 dl packade marsmallows
2 msk vatten
1 msk matolja
7-8 dl florsocker
potatismjöl/maizenamjöl

Gör så här
Lägg marsmallows, olja och vatten i en skål och smält i micron. Var försiktig för det går rätt fort. Rör så det inte finns några klumpar. Vill du färga MMFen så gör det nu när den är smält. Lägg ut en vaxduk på bordet. Lägg florsockret på och gör ett stort hål i mitten, där häller du den smälta marsmallowsmeten. Använd en stekspade i metall att vända ihop och blanda in det mesta av florsockret. Jag har även provat att röra ner florsocker i bunkenoch det går ganska bra men händerna måste i ändå:)
Innan du sätter händerna i smeten så ta fram en plastpåse och häll upp mer florsocker. Det är nu det blir riktigt kladdigt! Degen ska vara som ett kletigt tuggummi, sluta landa i florsocker hellre för tidigt än för sent. Lägg degen/geggan/pastan i en tätslutande plastpåse. Sug gärna ur luften. Låt den vila i skafferi över natten.
Är den fortfarande väldigt kladdig när du tar fram den så kan du blanda i mer florsocker. När du kavlar ut en så var på en vaxduk och ha potatismjöl eller maizena på duken, då slipper du risken att mer florsocker går in i degen och den blir för torr. Kolla hela tiden då du kavlar så den inte sitter fast.
Eftersom MMF innehåller gelatin behöver man inte fodra den (pensla med olja eller smör på sidan som ligger mot grädden) innan du täcker en tårta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *