Lax- och torsksoppa

Ingredienser
100 gr champinjoner
1 röd paprika
1 gul lök
6 schalottenlökar
1 dl finhackad purjolök
2 dl färska broccolibuketter
Olivolja
Curry
Oregano
Salt och peppar
1 1/2 liter fiskbuljong
3 dl grädde
500 gram lax
500 gram torskfile
Fänkål (mängd efter smak)
2 dl morotspengar

Gör så här
Skiva champinjoner, hacka paprikan, skala och skiva schalottenlöken, finhacka purjolöken, skiva morötter, skiva fänkål och skär av buketterna från broccolin. Häll olivolja i en kastrull, häll i allt du hackat utom broccolin, kryddorna och låt allt fräsa en stund. Häll på buljong och grädde och låt koka 10 minuter. Skär laxen och torsken i mindre bitar och lägg i soppan med broccolibuketterna. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer curry. Strö över hackad bladpersilja innan servering.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *