Knäck

20131218-201216.jpgKnäck kan smaksättas med allt möjligt men jag föredrar en traditionell och smaksätter hellre olika kolor.

Det här behöver du
2 dl socker
2 dl sirap
2 dl vispgrädde
50 gr hackad mandel

Gör så här
Koka alltihop tills den är så som du vill ha den. Tillsätt då mandeln och pytsa upp i knäckformarna.

Temperaturguide
122 grader: Knäcken blir ganska löss
125 grader: Knäcken blir seg utan hård yta
126-130 grader: Knäcken blir segare och lite hård
130-145 grader: Hårda kolor som är lite sega i mitten
150-160 grader: Knäcken blir lika hård som karameller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>