Fisksätra scoutkår

Till invigningen av den nya lokalen 17 maj 2011, gjorde jag den här tårtan. Den är fylld med vaniljmousse och rabarbermousse och den här tårtbotten som behöver dubbel sats till en långpanna. Den är sedan täckt med MMF.

Rabarbermousse
400 gr rabarber
½ dl vatten
1 dl socker
200 gr philadelfiaost
2 dl florsocker
8 gelatinblad
4 dl ovispad grädde
Lägg gelatinet i en skål kallt vatten. Koka rabarber, socker och vatten till allt är mjukt. Blanda i florsocker och osten. Smält gelatinet i en kastrull och blanda ner i röran. Du kan ta lite mindre gelatin om du inte ska ha det som tårtfyllning, den här blir ganska hård. Vispa grädden och blanda i röran. Ställ att stelna i kylen över natten.

Vaniljmousse
6 dl creme fraiche
6 dl färdig vaniljsås
2 dl socker, knappt
3 tsk vaniljsocker
9 gelatinblad
3 dl ovispad grädde
Blötlägg gelatinet och smält i en kastrull. Rör ut gelatinet med lite av mjölken till vaniljsåsen, ha gärna ljummen mjölk för att undvika klumpbildning. Blanda ihop vaniljsåsen som vanligt och rör i creme fraiche, socker och vaniljsocker. Vispa grädden hårt och vänd ner i vaniljröran. Låt stå i kylen över natten.

One thought on “Fisksätra scoutkår

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *