Elisabeths müsli

Vad är godare än hemmagjord müsli på vaniljyoughurt med lite ringlad honung.

Ingredienser
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
100 g hackad mandel
2 dl solroskärnor
1 dl kokos
1 dl linfrö
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk matolja (ej oliv)
2-3 dl russin
Om man vill, pumpakärnor, torkade aprikoser, kokosflan, sesmfrön, pinjenötter, andra nötter eller torkade bär

Gör så här
Sätt ugnen på 200 gradere. Blanda alla ingredienser utom russin och eventuella andra torkade frukter eller bär. Lägg i en långpanna. Blanda vatten och olja och stänk över. Blanda med fingrarna så all müsli blir “blöt”. Rosta i ugnen i 20-30 minuter. Rör ofta om. Låt svalna innan du häller ner de torkade bären eller frukterna.

Tips Ska du gå bort så är detta en uppskattad present, lägg i en fin påse och sätt ett vackert band, och vips så behöver du ingen blomma:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>