Chokladkolaklubbor

bild-61 kopiaEtt mycket enklare sätt att hantera kola än att klippa, vika och tejpa eller snöra.

Det här behöver du
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk kakao
50 gr smör
1 krm ättika

Klubbpinnar
Choklad att ringla om du vill

Gör så här
Koka ihop farinsocker, sirap och grädde i en kastrull. Låt det puttra på svag värme utan lock tills smeten är mellan 128-130 grader. Häll i kakaon och smöret strax innan kolan når rätt värme. Rör ordentligt. Häll i ättikan när kolan har rätt temperatur. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och låt den svalna och stelna en stund. Skär remsor och linda runt pinnarna. Gör det inte för tidigt för då glider de av pinnen, ställ dem direkt i kylen. Jag använde en burk med strösocker som stöd men det går bra med en äggkartong eller oasis också. Låt de svalna helt och smält sedan chokladen och ringla runt. Jättefint att sätta cellofan runt och ett rött band, perfekt ”gebortgåva”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *