Cakeballs med kaneldoft

Det här är en suverän sak att göra om man har sockerkaka eller muffins som blivit lite tråkiga.

Ingredienser
Sockerkaka
Philadelphiaost
Kanel
Vaniljsocker
Vit choklad
Olika strössel
Små formar

Gör så här
Smula sockerkakan och blanda med philadelphiaost. Det ska bli en kladdig “deg” som det går att rulla bollar av. Smaka av med kanel och eventuellt med vaniljsocker, det beror lite på vad su har för kaka från början. Lägg bollarna på ett fat och ha dem i frysen medan du smälter chokladen. Chokladen smälter du enklast genom att hacka den, lägga den i en skål och köra i micron. Doppa bollarna, lägg dem på ett smörpapper och garnera med olika strössel. När de stelnat lägger du dem om du vill i fina små formar. Jag doppar bara så många jag behöver, de andra har jag kvar i frysen tills de ska ätas. De på bilden som doppats i mörk choklad är fyllda enligt detta recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>